ZEEUWSE TAFELTENNISKAMPIOENSCHAPPEN 2002 SUCCESVOL VERLOPEN

De Zeeuwse Tafeltenniskampioenschappen 2002 zorgden afgelopen weekend voor een massale voettocht van de veerboot naar het gloednieuwe sportcomplex Scheldeveste onderaan de Breskense duinen.

Maar liefst 369 Zeeuwse tafeltennissers hadden voor dit topevenement ingeschreven: 168 jeugdspelers en 191 senioren. De organisatie, bestaande uit leden van de jubilerende vereniging ONA uit Oostburg en Effect 71 uit Terneuzen tekende voor een vrijwel vlekkeloze organisatie. Gedurende een tweetal dagen werd er op 41 tafels gestreden om de hoogste eer in een groot aantal enkel- en dubbelspelklassen. Zowel zaterdag als zondag slaagde de organisatie erin alle wedstrijden ruimschoots binnen de daarvoor gestelde tijd af te werken, zodat iedereen op tijd weer huiswaarts kon keren. Een compliment voor de toernooicommissie bestaande uit Jackie en Elly Aers, Franklin Gelderland, Jonas Buijze, Frans Rijn en Frank Bracke. Zij kunnen terugzien op een bijzonder succesvol evenement.

Wat de sportieve prestaties betreft, vielen er bij de jeugd weinig echte verrassingen te noteren. In de hoogste klassen maakte een viertal spelers de dienst uit. Bij de meisjes waren dat zoals verwacht Kapo Yu (t Zand) en Kimberly t Hooft (SAR 72). Bij de jongens betrof het Arjan Jonkman (t Zand) en Thomas Groenewoud (Middelburg-Zuid).

Ook bij de kadetten en pupillen was duidelijk wie de troeven in handen hadden. Kawun Yu (t Zand), Audrey Koole en Simone de Klerk (beiden SAR 72) horen ook nationaal tot de absolute top in hun leeftijdscategorie en hun Zeeuwse titels wekten dan ook geen verbazing.

De strijd bij de jongens kadetten werd na een redelijk spannende finale beslist in het voordeel van Wilbert Poppe (Arnemuiden). In de welpenklasse ontmoetten we twee nieuwe kampioenen: Koen van Velthoven (Scaldina) bij de jongens en Lieke Roelans (SAR 72) bij de meisjes.

Bij de senioren vielen er meer verrassingen te noteren. Allereerst was daar het Zeeuws kampioenschap in de Heren AB-klas voor Dennis Verdurmen (SAR 72), die daarmee direct glans gaf aan zijn nieuwe A-status. Het ging ten koste van oud Zeeuws kampioen Jan Henk Bomhof (t Zand), die nog een competitiewedstrijd in Wallonië van zaterdag in de benen had. Jammer was het afhaken van favoriet Wim Wegman (t Zand) als gevolg van een armblessure. Bij de dames ging de wisselbeker naar Kapo Yu, voor Vivian Blanckaert van St. Aloysius. Verrassend winnares in de dames1-klas was Naomi Schelfhout (SAR 72).

Ook in een aantal andere klassen vielen onverwachte winnaars te noteren. Bijvoorbeeld Jan Steijn van Arnemuiden, die in de C-klas de honneurs waarnam voor teamgenoot Marc Hackenberg, die zich met fysieke klachten had afgemeld. Ook de dames C-klasse kende een verrassende winnares: pupil Simone de Klerk (SAR 72) die een duidelijk visitekaartje afgaf aan de Zeeuwse damestop.

Bijzonder verrassend was het optreden van Effectspeler Nader Shirazeh, die in de D-klas gedoodverfd kampioen Stefan de Groot uitschakelde en pas in laatste instantie het hoofd moest buigen voor Daan Mijnsbergen (Arnemuiden).

Onverwachte winnaars vielen ook te noteren in de E- en F-klas bij de heren. In de E-klas toonde Gert-Jan Twigt (Kapelle) zich in een gelijkwaardig veld een gedreven kampioen en hetzelfde gold voor clubgenoot en oudgediende Jacques Scholten die de titel in de F-klas voor zich opeiste.

De dames D-klas was zoals verwacht een Oost Zeeuws-Vlaams onderonsje, met Cindy van Driessche ditmaal als kampioene. Ook in de E- en F-klas gaven de Zeeuws-Vlaamse dames de toon aan: Elles van de Bergen (STV) en Patricia Molders (St. Aloysius) waren hier de sterksten. Hun voorbeeld werd gevolgd in de G- en H-klas bij de heren waar Daan Nijo van het organiserende Effect 71 en Marco Buys van St. Aloysius de winnaarstrofee in de wacht sleepten.