TAFELTENNISTITEL VOOR DUO RODENBURG/T HOOFT

Bij het Zeeuws Kampioenschap Tafeltennis Gemengd Dubbel is de wisselbeker in de hoogste (A-)klasse dit jaar terecht gekomen bij het koppel Lennard Rodenburg/ Kimberly t Hooft (t Zand/SAR 72). Met een maximale winst van 5 uit 5 in de voorronde bereikten zij ongeslagen de halve finales. Daar maakten zij korte metten met het koppel Stefan de Groot/Ilse Burgs (Middelburg-Zuid/Arnemuiden): 3-0.
In de finale waren de kampioenen van twee jaar geleden: Jan Henk Bomhof en Ankie Kersten (t Zand/MZ) de te kloppen tegenstanders. In no-time werd echter ook dit gerenommeerde duo met 3-0 aan de kant geschoven:11-7, 11-4 en 11-8.

Verrassend was het optreden van het gelegenheidsduo Johant Hooft/Simone Visser (SAR 72/Middelburg-Zuid). Hun aanvankelijke partners moesten vanwege een blessure en griep afhaken en dit bood de mogelijkheid tot een nieuwe combinatie. Een noodgreep die bijzonder goed uitpakte. In de voorronde dwongen zij het kampioensduo Rodenburg/t Hooft tot een uiterste krachtsinspanning en vervolgens werd achter het koppel de Groot/Burgs beslag gelegd op een fraaie vierde plaats.

Voor het eerst werd op dit toernooi kennis gemaakt met de nieuwe puntentelling. Een telling die in de komende competitie wordt ingevoerd bij de landelijke teams en de wedstrijden aantrekkelijker moet maken voor het publiek. Duidelijk was dat dit nog niet in alle wedstrijden tot resultaat leidde, maar misschien speelde daarbij de onwennigheid met deze nieuwe telling tot 11 punten een rol.

In de B-klas ging de toernooizege verrassend naar het jeugdige koppel Danny Bisschop/ Audrey Koole (SAR 72). Zij versloegen in de halve finale de routiniers Jaap Meerman en Daniëlle Laing (Arnemuiden) In de finale moesten zij het opnemen tegen het eveneens jeugdige duo Vincent Bliek/Lacey Koole (t Zand/SAR 72). Het werd een bijzonder enerverend duel waarin Danny en Audrey aan het langste eind trokken en met 21-19, 21-23 en wederom 21-19 de eindzege voor zich opeisten.

Het toernooi, dat maar liefst 49 duos in mocht schrijven, leverde in de overige klassen nog de volgende eindklasseringen op:

C-klasse:
1. Roy Metsemakers/Daniëlle Bergsma (STV
2. Rudy Bruikman/Lydia Prince (Middelburg-Zuid)
D-klasse:
1. Gerrit Jan Bijlsma/Elles van de Bergen (STV)
2. Peter Sloot/Lieke Roelans (SAR 72)